Frederic van Haaren nieuwe voorzitter Bosgroep Antwerpen Noord

Frederic van Haaren nieuwe voorzitter Bosgroep Antwerpen Noord

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - Frederic van Haaren is de nieuwe voorzitter van Bosgroep Antwerpen Noord. Deze vzw verenigt eigenaars van bossen om ze te helpen en begeleiden bij het beheer van hun eigendom.

Bosgroep Antwerpen Noord werd zes jaar geleden opgericht. Om de drie jaar wordt een nieuwe voorzitter gekozen. De nieuwe voorzitter is Frederic van Haaren, tevens schepen van milieu in Kapellen (Open VLD).

 'We tellen vooral privé-eigenaars, ongeacht de grootte van hun bos, maar ook gemeenten  zijn lid van onze vzw. De boseigenaars worden bijgestaan bij het beheer van hun bos. Zo werken we samen met De Sleutel voor het onderhoud van onze bossen en we organiseren bijvoorbeeld ook houtverkopen', legt Frederic van Haaren uit.

De leden komen vier tot vijf keer per jaar samen. Ook worden allerhande activiteiten georganiseerd zoals wandelingen.

Het werkingsgebied van de Bosgroep Antwerpen Noord strekt zich uit over de gemeenten Antwerpen, Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wuustwezel, Zoersel en Zwijndrecht en behelst 9000 hectare bos.

De bosgroep is er gekomen omdat het bosgebied vaak versnipperd is en veel boseigenaars telkens een klein stukje bos beheren, wat het beheer bemoeilijkt en onrendabel maakt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio