Aluminum wagen van Frank Breugelmans onthuld

FOTO: 400 oltimers trekken door de Noorderkempen

Foto: Neel Vermeiren

Wuustwezel - De oldtimermeeting op Achter d'Hoven werd een succes met meer dan 400 wagens en vierduizend bezoekers.

De deelnemende vrachtwagens, motoren, landbouwvoertuigen, legervoertuigen en auto’s moesten ouder zijn dan 25 jaar. Tijdens de meeting werd er ook een rondrit door de Noorderkempen georganiseerd. De deelnemers ontvingen een rallybordje en vertrokken van op het ereschavot in heuse Mille Miglia stijl. Frank Breugelmans uit Loenhout zorgde voor de blikvanger. Hij stelde zijn met de hand gemaakte auto voor. Al maanden werkt Frank gedreven aan zijn aluminium racewagen. Hij is gebouwd op een Peugeot 201 chassis uit 1931.

Miss

De Wuustwezelse kandidate Miss Unique 2012, Jasha Beyers, onthulde de wagen. ‘Veel van de originele wagen is er niet meer over, alleen de techniek en onderstel is als basis gebruikt. Het koetswerk is volledig met de hand gemaakt, inclusief benzinetank, kuipstoelen, spatborden', zegt mede-organisator Bart Goetschalckx.

Oldtimerrolstoelwagens

Tijdens de oldtimermeeting stelde Swa Augustijns een 15-tal speciale driewielers tentoon uit zijn unieke privé verzameling. Het zijn de eerste voertuigen voor mensen met een beperking. De voertuigen komen voornamelijk uit het eerste deel van de vorige eeuw en zijn op zijn minst heel bijzonder te noemen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio