Lions Club Antwerpen Moerland verdeelt bijna 30.000 euro

Foto: Nicole Verstrepen

Brasschaat - In het Kasteel van Brasschaat heeft de Lions Club Antwerpen Moerland donderdagavond een bedrag van 29.079 euro verdeeld onder verschillende goede doelen. In totaal verleende de club sinds haar ontstaan in 1976 al voor een bedrag van 600.000 euro aan steun.

De 29.079 euro ging dit keer grotendeels naar Sight First, een organisatie die de strijd tegen rivierblindheid aangaat, wereldwijd de grootste oorzaak van blindheid.

Daarnaast waren er nog bijdragen voor Coda Hospice, Moeders voor Moeders, het Katarinahof (Antwerpen en Linkeroever), Elegast, Akabe, Nasoc, het Patrick Declerck Fonds, en het werk van de Gouverneur van het district 112B. Later zal een bijdrage gereserveerd worden voor Siyabonga (Zuid-Afrika).

Om het geld bij elkaar te brengen, organiseert Lions Club Antwerpen Moerland drie activiteiten: een golftornooi, de Brasschaatse Winternacht en een textielslag.

Het Katarinahof Linkeroever mag ook de volgende twee jaar nog op een bijdrage van 5.000 euro rekenen voor de aanleg van een asfaltweg.

Lions Club Antwerpen Moerland verzorgt ook jaarlijks een kerstmaaltijd voor een zestigtal minderbegoeden en enkele weken gelden werd een gratis dansnamiddag op het getouw gezet voor een 150-tal andersvaliden. De club heeft ook een gemeentelijke zitbank gesponsord die een plaats krijgt in het park.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio