Gerestaureerd orgel krijgt primeurconcert op Pulptuur

Gerestaureerd orgel krijgt primeurconcert op Pulptuur

Foto: Nicole Verstrepen

Kapellen - In het gemeentepark vindt nu zondag 1 juli het gratis familiefestival Pulptuur plaats. Voor het eerst zal het gerestaureerde orgel in de Sint-Jacobuskerk die dag terug bespeeld worden.

De Pulptuurgangers kunnen nu zondag ook in de nabijgelegen Sint-Jacobuskerk terecht voor verschillende optredens. Om 14.50 uur zal organist Jean De Clippeleir er voor het eerst een concert geven, nadat het pijporgel een restauratie onderging.

'Het orgel werd gebouwd door Louis Delhaeye, met pijpenwerk van Loret, en later gerestaureerd door Stevens.Nu werd het volledig schoongemaakt en het heeft ook een stembeurt gekregen. Het is nu weer in orde voor liturgische toepassingen', vertelt de organist.

De Clippeleir zal zondag werk brengen Händel, Bach, John Stanley, Louis Vierne, Johan Caspar Simon en Michel Corrette.

De Kapelse fotoclub Dika bestaat veertig jaar en organiseert een fotowedstrijd op Pulptuur. Wie tijdens Pulptuur een digitale foto neemt (met GSM, iPod, compact camera,...) kan deze binnenbrengen op de Dikastand in de Rozentuin of mailen naar info@pulpfoto.be. Met je foto kan je een digitale camera winnen. Meer info op www.pulptuur.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio