Sint-Jobse weekendcamping zet vakantie in

Sint-Jobse weekendcamping zet vakantie in

Marthe (9), Jef (14) en Siebe (9) klaar voor een grap met de ouders. (Achtergrond: kampeerweide achter Stekelbees) Marthe (9), Jef (14) en Siebe (9) klaar voor een grap met de ouders. (Achtergrond: kampeerweide achter Stekelbees) Foto: Gert Paulussen

Brecht - Onder het motto 'een bruisende buurt: daar gaan we voor!' trokken enkele gezinnen van KWB Sint-Job met hun kinderen dit weekend op kampeerweekend in eigen dorp.

Met toestemming van de gemeente werd de weide achter Stekelbees op de hoek van de Toekomstlaan en de Kapelweg omgetoverd tot een gezellige camping. Onder een stralende zon werden een tiental tenten opgeslagen en een veldkeuken geïnstalleerd. 'Het kampeerweekend verliep volledig in vakantiesfeer: een leuk, maar niet verplicht activiteitenaanbod voor kids en volwassenen maakte dat burenbabbels en spel mekaar prima afwisselden', vertelt Gert Paulussen van KWB Sint-Job.

Kampeerweide

Zaterdagnamiddag nodigden de kampeerders de hele buurt uit. Een dertigtal extra gasten vulden de kampeerweide. De kleinsten genoten van een schminkstand, alle andere kinderen en volwassenen waren opgetogen met het ruime circusaanbod en de ervaren begeleider. Kunstjes werden uitgewisseld en iedereen was welkom op het campingcafé. Zaterdagavond werd rustig afgesloten om de buren zeker geen overlast te bezorgen. Een stevige regenbui hoorde zelfs bij de charme van kamperen.

'Eén gemeenschappelijke tendens bij de deelnemers: volgend jaar opnieuw kamperen. Gewoon met de buurt, gewoon onder de mensen, gewoon vakantie. Da’s KWB', besluit Gert.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio