Gemeentebestuur wil Nederlandstalige namen voor nieuwe bouwprojecten

Brasschaat - Het gemeentebestuur heeft een brief geschreven naar architecten, bouwpromotoren, projectontwikkelaars en aannemers van meergezinswoningen met het verzoek aan hun nieuwe projecten in de gemeente een Nederlandstalige naam te geven. Daarmee wil het bestuur het Nederlandstalig karakter van de gemeente handhaven.

De brief kwam er op voorstel van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Dimitri Hoegaerts. Hij beklaagde zich over de Engelstalige en weinig originele benamingen van nieuwe bouwprojecten in de gemeente.

'Een voorbeeld is het nieuwe project op de Bredabaan naast Carrefour dat 'Castle View' zal heten. Er heeft echter nooit een kasteel in het zicht gestaan daar. Wel een brouwerij, namelijk De Drie Linden. Het had toch veel mooier geweest als het project die naam gekregen had. Wat is er mis met Vlaamse namen', stelt Hoegaerts.

Het raadslid is dan ook verheugd dat de burgemeester deze brief heeft geschreven.

'We hebben in de brief op verzoek van de gemeenteraad gevraagd of de aannemers en architecten bij de naamgeving ofwel uitsluitend Nederlandstalige benamingen zouden willen gebruiken, ofwel hierover het advies willen vragen van onze gemeentelijke cultuurraad die hierover immers gratis heemkundig advies kan geven', aldus burgemeester de Kort (CD&V).
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio