Verjaardagskalender voor stedenband Brasschaat - Tarija

Foto: Nicole Verstrepen

Brasschaat - Het gemeentebestuur heeft een verjaardagskalender uitgegeven met foto's en informatie over de stedenband van de gemeente met de Boliviaanse stad Tarija. De kalender kan voor 5 euro aangekocht worden in de bibliotheek, bij de dienst Toerisme, de dienst Ontwikkelingssamenwerking of in de Oxfam Wereldwinkel.

De opbrengst van de kalender is bestemd voor 'Mujeres en acction', een tehuis voor tienermoeders en slachtoffers van seksueel geweld.

'In het tehuis verblijven een twintigtal vrouwen. Met de opbrengst wil het tehuis een oventje kopen waarin hapjes kunnen gebakken worden die dan vervolgens kunnen verkocht worden', vertelt schepen van ontwikkelingssamenwerking Marie-Anne Coppens (CD&V).

Het is voor de tweede keer dat de stedenband een verjaardagskalender uitbrengt.Hij werd samengesteld door vrijwilligers van de stedenband.

Naast de kalender werd ook een lesmap aangemaakt. Die kadert in de mondiale vorming van de tweede graad secundair onderwijs van de scholen in Brasschaat.

'De stedenband werkt vooral op drie grote pijlers: brandweer, politie en jeugd, en dit volgens het principe train de trainer', aldus nog schepen Coppens. Het gaat niet om eenrichtingsverkeer, maar is gebaseerd op wederkerigheid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio