Bouw ‘Windpark Aspiravi Noorderkempen’ op kruissnelheid

Bouw ‘Windpark Aspiravi Noorderkempen’ op kruissnelheid

Foto: Photonews

Wuustwezel - De bouw van 10 windmolens (22,1 MW) aan de E19 te Brecht, Wuustwezel en Hoogstraten komt op kruissnelheid. Drie van de 10 torens zijn deels gebouwd. Begin oktober moet de laatste windturbine gebouwd zijn.

Sinds de start van de werken hebben reeds 500 mensen zich aangemeld als investeerder door in te tekenen op de deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cvba. Iedereen kan mee investeren in deze windmolens via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen cvba. Intekenen kan via www.aspiravi-samen.be.

E19

 

Ten zuid-oosten van de E19 zijn de Aspiravi-aannemers gestart met de bouw van 7 turbines van het Enercon type E82, goed voor elk 2,3 MW. Actueel is het betonnen gedeelte van 3 windmolentorens in opbouw. De betonnen gedeelten van elk van de 7 windmolens zullen klaar zijn half september. Bovenop het betondeel van elke toren komt nog een stalen mast van 23m waardoor de totale hoogte van elke mast op 108m komt. Samen met de stalen mast worden meteen ook de gondel en de wieken gemonteerd. De eerste stalen mast wordt geplaatst vanaf 20 augustus.

Brecht

 

Ten noord-westen van de E19 te Brecht komen 3 windturbines van het Vestas type V90, goed voor elk 2 MW. De opbouw hiervan start half augustus. Eind augustus zullen ze volledig opgebouwd zijn. Eind 2012 zullen alle 10 de windturbines volledig operationeel zijn en stroom produceren equivalent aan het verbruik van 13.000 gezinnen.

Aandeelhouders

 

 

Sinds de start van de werken tekenen mensen dagelijks in op de deelbewijzen van de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen CVBA ( www.aspiravi-samen.be ). Op heden is de kaap van 1.000.000 euro aan intekeningen gerond. Deelbewijzen kosten €125 en je kan er tot 24 per persoon aankopen. De deelbewijzen hebben een verwacht netto-rendement van 4 tot 6%. Aandeelhouders van Limburg wind cvba ( www.limburgwind.be ), die investeerden naar aanleiding van de bouw van Aspiravi-windmolens in Limburg, kregen in juli vorig jaar een netto-dividend van 4% uitbetaald voor hun investering in groene energie. Dit jaar bedroeg het netto-dividend 5%. Het prospectus voor de aanbieding van Aspiravi Samen cvba werd goedgekeurd door het FSMA. Die ziet ook nauw toe op het gehele verloop van deze aanbieding. Het prospectus, bijkomende info en het intekenformulier zijn te vinden op www.aspiravi-samen.be

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio