Flink wat straatwerken op het programma

Flink wat straatwerken op het programma

Foto: IF

Kapellen - Van het feit dat de zomermaanden op verkeersvlak wat rustiger zijn dan de rest van het jaar maakt het gemeentebestuur gebruik om flink wat straatwerken uit te voeren. Een overzicht.

* Op de Kalmthoutsesteenweg, in het stuk tussen de Kapellenboslei en de Prinses Elisabethlei ,zal er verder gewerkt worden aan de riolering en de grachten, dit van maandag 30 juli tot eind augustus. Het verkeer wordt in goede banen geleid met tijdelijke verkeerslichten.

* Op het kruispunt van de Koning Albertlei, de Koningin Astridlaan, de Stationsstraat en de Rubensheide, alsook in een deel van deze laatste straat wordt van 31 juli tot eind augustus de fiets-o-strade afgewerkt. Soms leiden deze werken tot lichte verkeershinder, maar ze zouden zeker afgerond zijn voor 1 september.

* Na klachten van buurtbewoners over overdreven snelheid wordt vanaf dinsdag 31 juli het kruispunt van de Hoogboomsteenweg en de Poeldreef aangepakt. De in- en uitrit worden versmald, met het oog op de invoering van eenrichtingsverkeer tussen de Voetbeeklaan en de Hoogboomsteenweg. De werken nemen een week in beslag. Het autoverkeer kan tijdens de werken niet de Poeldreef inrijden.

* De Heidestraat-Noord wordt geherasfalteerd in het stuk tussen de Wolvenbosdreef en de Golflei. Deze werken zullen uitgevoerd worden van 6 tot 10 augustus. Locaal verkeer blijft mogelijk, maar doorgaand verkeer zal worden omgeleid. Tijdens het aanbrengen van de kleeflaag en het asfalt zullen de bewoners hun woning mogelijk niet kunnen bereiken.

* In de Biartlei worden de voetpaden en het fietspad heraangelegd. Het gaat om werken die eerder al uitgevoerd werden aan de kant van de Streepstraat. Ze worden nu afgewerkt aan de kant van de Hoevensebaan. Deze werken zullen de eerste drie weken van augustus uitgevoerd worden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Lokaal verkeer blijft mogelijk.

* In de Pastoor Vandenhoudtstraat (tussen de Chr. Pallemansstraat en de Engelselei) worden het wegdek en de voetpaden heraangelegd, werken die de hele maand augustus in beslag zullen nemen. De Pastoor Vandenhoudtstraat wordt tussen de Chr. Pallemansstraat en de Engelselei afgesloten. Het kruispunt van de Engelselei en de Pastoor Vandenhoudtstraat wordt de eerste en de laatste week van de werkperiode afgesloten. Voor plaatselijk verkeer wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten in de Engelselei (met in- en uitrijden via de Dorpsstraat).

* De kruispunten van de Oude Galgenstraat en de Marcottedreef, de Middendreef en de Mispelaerlaan worden van 1 tot en met 6 augustus verhoogd aangelegd. Er wordt een omleiding voorzien.

* Ook in de Koningin Elisabethlei wordt er gewerkt en zal meerbepaald in de tweede week van augustus 200 lopende meter voetpad worden heraangelegd. Dit brengt nauwelijks verkeershinder met zich mee.

Informatief laat het gemeentebestuur nog weten dat:

* De stad Antwerpen in het Klein Heiken twee kruispunten opnieuw aanlegt: Veldstraat (van 6 tot en met 17 augustus) en Bredestraat (van 20 tot 31 augustus). Voor het verkeer worden omleidingen voorzien.

* In de Nieuwe Wijk, de Akkerstraat en de Wilgenstraat IMEA aan de slag gaat om een nieuwe gasleiding en nieuwe huisaansluitingen te plaatsen. Ter hoogte van de werken mag er van 7 tot 17 uur niet geparkeerd worden.

* IMEA ook werken plant in de Peedreef en de Elzenstraat. In deze straten worden de werken aan de gasleiding die eerder gestart zijn, afgewerkt. Deze werken vinden plaats van 6 tot 24 augustus. De verkeershinder blijft heel beperkt.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio