Olympische Spelen live in het Gemeentepark op groot scherm

Dirk Van Tichelt Foto: REUTERS

Brecht - Vandaag, maandag 30 juli komt judoka Dirk Van Tichelt in actie op de Olympische Spelen in de judowedstridjen. Daarom installeert de sportdienst een groot scherm in het gemeentepark waarop supporters hun held live aan het werk kunnen zien

Dirk Van Tichelt nam eerder al deel aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar hij een knappe 5de plaats behaalde, bovendien was hij dat jaar ook Europees kampioen. In 2008 verzamelden zijn supporters in sporthal De Ring om zijn olympische kampen live te volgen, nu gaat een beperkte delegatie mee naar Londen en de thuisblijvers zullen afzakken naar het gemeentepark. Van Tichelt zit in de categorie onder 73 kilogram.

Groot scherm

In het gemeentepark van Brecht zal een groot scherm gezet worden waarop de inwoners van Brecht en andere supporters hun held kunnen aanmoedigen. Er zal ook heel wat animatie zijn tussen de verschillende wedstrijden, zo zullen er optredens plaatsvinden van Brechtse verenigingen (judo en dans) en is er heel wat kinderanimatie voorzien: een springkasteel, kindergrime en tal an grote gezelschapsspelen kunnen gespeeld worden. Tafels, stoelen, tapwagens, toiletten en een frietkraam zullen ook aanwezig zijn. Aansluitend zal de parkhappening plaatsvinden met een afsluitend vuurwerk.

Dagprogramma:

• 10.30- 13.30: Judo men’s -73 kg: eliminatierondes en kwartfinales
• 13.30- 15.00: Animatie en optredens Brechtse verenigingen
• 15.00- 17.30: Judo men’s -73 kg: herkansingen, halve finals, medaillekampen en ceremonie

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio