Garage de Kort mag uitbreiden

Brasschaat - De deputatie van de provincie Antwerpen heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Vriesdonk' goedgekeurd. Dit betekent dat garage de Kort de mogelijkheid krijgt om uit te breiden.

Garage de Kort, gelegen langs de Kapelsesteenweg, voert momenteel twee automerken, maar wil graag uitbreiden met een derde. Daarvoor heeft de garage een grotere showroom, een ruimer magazijn, een grotere werkplaatsen en meer parkeerplaatsen nodig.

'Het plan voorziet in een diepte van de bouwstrook van zestig meter, waar dat voordien vijfenveertig meter was. De kroonlijsthoogte wordt opgetrokken naar negen meter en het achterliggende deel van het terrein zal worden ingericht als parkeerterrein', stelt provinciegedeputeerde van ruimtelijke ordening Koen Helsen (Open VLD).

Tussen het terrein van de garage en de sportvelden van het Sint-Michielscollege dient een groenbuffer van twee meter te worden aangelegd.

Ook de groothandel in sanitair Schrauwen mag  volgens het plan tot zestig meter diep bouwen, maar moet in dat geval ook een groene buffer voorzien.

'Dit ruimtelijk uitvoeringsplan biedt perspectieven aan twee florerende bedrijven, maar heeft ook aandacht voor een veilige ontsluiting van de site en voorziet in het nodige groen', aldus nog Koen Helsen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio