FOTO: 25 jaar straattekenen in de Biest

Wuustwezel - Buurtschap Biest organiseert al 25 jaar een straattekenwedstrijd met stoepkrijt op het wegdek van de Biest.

Het buurtschap werd nieuw leven in geblazen tijdens ter gelegenheid van de gouden bruiloft van Charel Weygers en Mieke Tegenbosch in oktober 1979. Vanuit het feestcomité ontstond een bestuur. Eerst was Marcel Van Loock voorzitter, nadien Albert Cornelissens en nadien Stan Van Hoeydonck. Stan werd voorzitter in 1983. Stan Van Looveren was de secretaris. Hij zou deze functie 25 jaar uitoefenen. Onder impuls van Stan Van Looveren werd in 1987 voor de eerste maal een straattekenwedstrijd georganiseerd op het betonnen wegdek van de Biest. 1 keer kon het tekenen op de straat niet doorgaan wegens te felle regen en mochten de kinderen op papier tekenen in de garages van de buurtbewoners.

Origineel en mooi

Linde Meeussen kreeg de prijs van voorzitter Van Hoeydonck voor de origineelste tekening. Sander De Rooy ontving de beker van burgemeester Ansoms voor de mooiste tekening. De jury bestond uit drie jonge mensen: Niki Van Gils, Jolien De Schutter en Anki Dupont.
Per leeftijdscategorie werden drie ereplaatsen gekozen. De winnaars zijn Elise Van Aalst, Mattis Vermeiren en Chancci De Roover (0 tot 3 jaar), Jana Bierwerts, Tess Van Hoydonck en Xander Meeussen (4 tot 6 jaar), Dorien Boden, Leyna Van Aalst en Berten Loos (7-8 jaar), Arne Cools, Michiel Boden en Karen Loos (9 -10 jaar), Jana Hens, Caroline De Bondt en Jens Verellen (11- 12 jaar), Sergio De Bondt, Eric De Rooy en Sara De Vos (13-16 jaar) en Bianca Loopmans, Wendy Ooms en Chris Bevers (+ 16 jaar).

Afscheid

Voorzitter Stan Van Hoeydonck nam afscheid van de tekenwedstrijd als voorzitter. Einde 2012 geeft hij de fakkel door. Het bestuur van de Biest zette hem in de bloemetjes en bedankte hem voor die vele jaren van inzet. Samen zongen zij het nieuwe Biestlied voor hun voorzitter. Ook Neel Vermeiren nam afscheid van de organisatie van de tekenwedstrijd. 25 jaar was hij jurylid of leidde hij de wedstrijd in goede banen. Hij geeft de micro door aan de jongeren. Het bestuur had ook een cadeautje voor burgemeester Ansoms die 25 jaar de beker van de burgemeester uitreikte.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio