Kunstwerk Lentekriebels verhuist mogelijk naar nieuwe locatie

Kunstwerk Lentekriebels verhuist mogelijk naar nieuwe locatie

Foto: IF

Ekeren - Het beeld 'Lentekriebels' van de Finse kunstenaar Kari Alonen, beter gekend als 'de mieren', verhuist mogelijk naar een nieuwe locatie waar meer sociale controle is. Dat antwoordde districtsschepen Koen Palinckx (N-VA) op een vraag van raadslid Erik Bernard (CD&V) nadat het beeld opnieuw beschadigd werd door vandalen.

Het kunstwerk staat momenteel op het grasplein ter hoogte van het kruispunt van de Ferdinand Verbieststraat en de Ekersesteenweg. Eind november 2010 probeerden vandalen het van zijn sokkel te trekken. Ook nu weer raakte het beeld beschadigd waardoor Erik Bernard in zijn pen kroop en het districtscollege aanschreef. Hij vraagt of het beeld niet kan omheind worden of verplaatst worden naar een plek met meer sociale controle.

'We beseffen dat dit beeld kwetsbaar is. Een omheining wordt vanuit deskundig advies afgeraden omdat het afbreuk doet aan het kunstwerk en ook een omheining geeft geen garantie dat het beeld niet meer beschadigd zal worden. Rekening houdend met de recente beschadigingen en de toekomstige aanleg van de tramkeerlus, waarbij het bestuur genoodzaakt zal worden om een andere locatie te zoeken, hebben we opdracht gegeven aan de administratie om na te gaan of het werk kan verplaatst worden elders in Ekeren, waar het beter tot zijn recht komt en de kans op beschadiging minimaal is', aldus districtsschepen Koen Palinckx.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio