Vlaams Belang voert actie aan station Noorderkempen

Vlaams Belang voert actie aan station Noorderkempen

Foto: PVA

Brecht - De naam Noorderkempen, die aan het spoorwegstation in Brecht gegeven werd, leidt tot erg verwarrende situaties. Een station ligt gewoonlijk op een vaste plaats, niet in een regio. Daarom paste Vlaams Belang Brecht in een proactieve actie de perronborden aan de situatie op het terrein aan.

'De naam Noorderkempen is op geen enkele gangbare kaart terug te vinden. De Lijn gebruikt systematisch de naam "Station Brecht". De politie adviseerde om niet de naam Noorderkempen te gebruiken. Dit advies werd in de wind geslagen. Er bestaat weliswaar een Politiezone Noorderkempen maar dat is niet de politiezone waar het station ligt want deze PZ heet "Voorkempen". Zelfs de loketbedienden weten de reiziger niet altijd meteen op het juiste spoor te zetten. De kaart op NMBS-site kent het station Brecht niet. Gelukkig heeft de NMBS de routeplanner aangepast en wordt in dat deel van de website al wel de link gemaakt', meldt fractieleider Patrick Van Assche.

Aanpassen

Vlaams Belang vraagt dat deze situatie aan de realiteit aangepast wordt en het station de eenduidige benaming zou krijgen van de plaats waar het ligt, namelijk Brecht. 'Tenslotte benadrukken we dat het snelst groeiend station van België wat meer aandacht zou mogen krijgen en dat werk gemaakt zou worden van de uitbreiding van de parking en het aanleggen van een definitief stationsgebouw met ruimte voor kleinschalige lokale economie. Wachten tot 2017, zoals in de officiële planning voorzien, is echt géén optie. Wil dit station, dat een potentieel van meer dan 100.000reizigers heeft echt voluit renderen, moet de frequentie van de trein omhoog. Om het uur een trein, daar laten mensen hun wagen niet voor staan. Met een 30minuten frequentie, zou dat al veel meer het geval zijn.'


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio