De leerlingen van Mater Dei Gooreind gaan de gezonde toer op

De leerlingen van Mater Dei Gooreind gaan de gezonde toer op

Foto: © www.gezondheid.be

Wuustwezel - Gedurende een hele week (15-19 oktober) zullen alle leerkrachten de handen in elkaar slaan om de leerlingen te laten ervaren wat gezond leven met zich meebrengt.

Ze proberen er voor te zorgen dat de leerlingen gedurende een ganse week aandacht besteden aan hygiëne, gezonde voeding en beweging. In samenwerking met de leerlingenraad zorgen zij ervoor dat de leerlingen hier nauw bij betrokken worden.
Zo zal maandagochtend 15 oktober het officiële startschot gegeven worden.

fit-o-meter

Dinsdag 16 oktober vindt er een fit-o-meter plaats. Hierbij zullen alle leerlingen trachten verschillende bewegingsopdrachten tot een goede einde te brengen. Woensdag 17 oktober wordt er een netbaltornooi georganiseerd waarbij de kinderen het opnemen tegen de leerkrachten. Verder zullen de kleuters en de kinderen van de lagere school op donderdag samen turnen tijdens sherborne-lessen en zal er een gezamenlijk dansmoment zijn.

Aerobic

De gezonde week wordt vrijdag afgesloten met een Aerobic voor alle leerlingen, leerkrachten en ouders. Tevens spelen we het spel ‘ren je rot’ om na te gaan wat we deze week geleerd hebben en putten we kracht uit een gezonde maaltijd (gezonde broodjes + fruitsla)

Belangrijk om te weten is ook dat er gedurende de ganse week geen koeken of tussendoortjes zullen worden toegelaten, enkel fruit of groenten als snack. De leerlingen mogen deze week ook enkel water drinken en zullen overladen worden met bewegingstussendoortjes.

Mater Dei hoopt op deze manier de kinderen te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio