Nog even wachten op nieuw bestuursakkoord

Burgemeester Alida De Bie geeft de fakkel door

Alida De Bie en burgemeester Rik Frans Foto: IF

Stabroek - In de raadzaal van het gemeentehuis vond woensdagavond de installatievergadering voor de nieuwe gemeenteraad plaats. Alida De Bie (CD&V) heeft daarbij de burgemeestersfakkel doorgegeven aan Rik Frans (N-VA)

Alle nieuwe schepenen en gemeenteraadsleden legden de eed af. Ook werden de leden van de nieuwe OCMW-raad verkozen. De installatievergadering voor de OCMW-raad vindt binnen enkele dagen plaats. Voorzitter Ludo Verschueren (N-VA) krijgt Sonja Janssens (CD&V) als ondervoorzitter naast zich.

Op het bestuursakkoord is het nog even wachten. Daar wordt momenteel door de meerderheidspartijen nog volop aan gewerkt. Burgemeester Rik Frans denkt binnen een twee tot drie weken te landen.

De meerderheid in de raad wordt gevormd door N-VA (10 zetels) en CD&V (5 zetels). De oppositie is samengesteld door Open VLD (3 zetels), SP.A-Groen (4 zetels) en Vlaams Belang (3 zetels).

Oppositiegemeenteraadslid Kim Dorikens (SP.A), schepen in de vorige legislatuur, leefde zich al meteen in haar nieuwe rol in en vroeg de meerderheid om snel naar het plan MER te kijken rond de nieuw aan te leggen verbindingsweg NX. 'De tijd dringt immers', aldus de fractievoorzitster.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio