Kapelse architect neemt deel aan 'Mijn huis, mijn architect'-weekend

Kapellen - In gans Vlaanderen vindt dit weekend telkens van 14 tot 18 uur het inspiratieweekend 'Mijn huis, mijn architect' plaats. De Putse architect Daniël Corten neemt deel met een pand in de Koningin Elisabethlei in Kapellen-centrum.

'Mijn huis, mijn architect' is een initiatief van de Orde van Architecten in samenwerking met NAV, de Vlaamse Architectenvereniging. Er zijn in totaal 160 woningen te bezoeken.

Daniël Corten (van CoDa Architectenvennootschap) koos voor een moderne nieuwbouwwoning om aan het weekend deel te nemen. 'Het betreft een vrijstaande woning. De voorzijde is eerder gesloten, de achtergevel heeft een grote raampartij die op het zuiden gericht is. Het gelijkvloers is zeer open. De inkomhal loopt zonder afscheiding over in de living met open keuken. Door een grote vide boven de eethoek is er ook contact met de speelhoek voor de kinderen en de rest van de verdieping', vertelt hij.

Qua materiaalgebruik werd een witte gevelsteen gecombineerd met zwart buitenschrijnwerk en een donkergrijze bekleding van de uitbouw aan de voorgevel.

Om het pand te bezoeken, dient u zich wel eerst te registreren op deze website. U kan dan een bezoekerspas afdrukken, die u bij de bewoners kan achterlaten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio