Een lach en een traan

Acteur Gerd de Ley zet toneelstuk van Merksemnaar op de planken

Acteur Gerd de Ley zet toneelstuk van Merksemnaar op de planken

vlnr Gerd de Ley, auteur en regisseur Eddy Van Ginckel en Raymond de Bruyne Foto: Gert-Jan Reilink

Merksem - Merksemnaren die van een sterk staaltje toneel houden waarbij ook ontspannend mag gelachen worden, kunnen zondagnamiddag 6 oktober terecht in het NMKT. In 'Afscheid', een stuk van de hand van Merksemnaar Eddy Van Ginckel, ziet u Gerd de Ley en Raymond de Bruyne aan het werk als Roger en Fernand, twee weduwnaars die elkaar tegenkomen op de begraafplaats. 'Afscheid' is heel herkenbaar en meeslepend, overgoten met een flinke scheut humor.

Merksemnaar Eddy Van Ginckel heeft al het een en ander op zijn naam staan. Hij schreef een vijftigtal toneelwerken, waarvan veertig avondvullende blijspelen en komedies waaronder 'Ambras op de Matras' en de 'Kuren van Verschueren'.

Zijn tragikomedie 'Tanya' is ondertussen al twee jaar op tournee in Nederland en zijn werk 'Simul Terminus' werd vertaald naar het Engels en is binnenkort te zien in Amerika.

'Afscheid' wordt gespeeld door Gerd de Ley, bekend van onder andere 'Kinderen van Dewindt', 'De Toogfilosoof', en 'De Ronde' en van de citatenboeken die hij samenstelde, en door Raymond de Bruyne, al bijna veertig jaar actief bij toneelgroep Streven uit Morstel en ook bekend van onder andere 'Spoed', 'Zone Stad', 'Thuis', 'Familie', 'Aspe', 'Kinderen van Dewindt',...

'Afscheid' kan u nog bekijken op zondag 6 oktober om 15 uur. Reservatie via tel.: 0474-54.62.52,. maar u kan ook nog tickets aan de kassa kopen. NMKT, Terlindenhofstraat 204, Merksem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio