Het jaaroverzicht: deel 1: januari-februari

Het jaaroverzicht: deel 1: januari-februari

Foto: osw

Waarschoot - In deze periode wordt traditioneel teruggeblikt op het afgelopen jaar. Ook wij kunnen niet achterblijven en presenteren in zes delen een terugblik op Waarschoot in 2009.

Januari
*Het jaar begint met een nieuwe burgemeester: Ann Coopman neemt de fakkel over van Ghislain Lippens. Binnen CD&V verschuiven wel meer stoelen: Op de gemeenteraad van 21 januari wordt Nicole De Vos aangesteld tot nieuwe schepen. Christine Claeys wordt in de plaats van Kristine Moens de nieuwe fractieleidster van de CD&V in de gemeenteraad.

*Oud-gemeenteraadslid Jan Bonamie overleed op 59-jarige leeftijd. Jan Bonamie werd verkozen in 1982 voor de Vlaamse Gemeentebelangen en in 1988 nog eens voor de Waarschootse Gemeentebelangen (WGB). Decennialang was hij ook voorzitter van het locale 11.11.11-comité. Daarnaast was Bonamie één van de mede-oprichters en bezielers van theaterkunstkring K77 waarbij hij ook zelf op de planken stond.

*De verbouwingswerken aan het gemeentehuis gaan onverminderd voort. De doorgang naar het ocmw gebouw (rechts naast het gemeentehuis) wordt een hele poos afgesloten. Het OCMW-gebouw is dan enkel toegankelijk via de Metaalstraat en het Brandweerplein. De omleiding wordt aangeduid met infoborden.

*Het nieuws raakt bekend dat de renovatie van de afgebrande lokalen van Chiro Dakan eind februari dan toch doorgaat. In 75u wil de jeugdbeweging de in november vernielde lokalen helemaal opknappen. Omdat eind 2010 de Chiro verhuist naar de Oostmoer, stegen er stemmen op om geen nutteloze kosten te doen. Maar uiteindelijk gaan de bouwplannen toch door.

*Waarschotenaar Paul De Craene wordt benoemd tot pastoor van de parochie St.-Jozef Arbeider in Dendermonde en van de St.-Lutgardisparochie in Sint-Gillis-Dendermonde. Die laatste gemeente komt enkele weken later nationaal in het nieuws wanneer Kim De Gelder zijn raid uitvoert op het kinderdagverblijf Fabeltjesland.

*In Woon- en Zorgcentrum De Linde in Waarschoot overleed aalmoezenier Karel Goossens na een slepende ziekte. Hij was bijna 70.

*Kledingszaak Kovaloff Men in de Stationstraat sluit de deuren en verhuist naar een groter pand in Assenede. Desta Fashion van Séverine Standaert aan de overzijde van de straat neemt de vrijgenomen plaats in.

*Het nieuws raakt bekend dat de oude pastorij gaat dan toch niet tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor het Sociaal Huis. Wel zal het gebouw grondig worden gerenoveerd en wordt een deel bijgebouwd in de voor- en achtertuin.

*Er worden heel wat klachten genoteerd over wachttijden aan de spoorwegovergang in Arisdonk-‘t Hand. Die wachttijden liepen soms op tot boven de 4 minuten wat auto’s en fietsers soms aanzet tot het slalommen tussen de slagbomen.


Februari
*De vier gemeenten van de Lowazone slaan de handen in elkaar voor de gezamenlijke aankoop van boeken voor hun bibliotheken, in de betrachting een grotere korting te krijgen. De geraamde prijs is 171.000 euro. De opdracht loopt over twee jaar en Lovendegem trekt het dossier en zal de boeken bij de Standaard Boekhandel.
*De busschuilhuisjes langs de N9 worden geleverd. Sinds februari vorig jaar staat er nu eentje aan Ter Beke en ter hoogte van Zevenbunders. Raadslid Inge De Graeve (Open VLD) had lang aangedrongen op de komst van de huisjes, maar door allerlei omstandigheden, liep de plaatsing vertraging op.

* De Chiro bouwt in 75 uur zijn afgebrandde lokalen terug op. Via een ludieke sponsoractie werden alle 4.500 minuten die de heropbouw in beslag nam verkocht voor een euro per stuk.

*Communicatieambtenaar Isabelle Rys gaat binnenkort met bevallingsverlof. Jasper Cocquyt treedt tijdelijk in dienst als vervanger.

*Boomkwekerij Sylva uit het ’t Hand wint de diversiteitsprijs en krijgt die uit handen van minister Frank Vandenbroucke. Het bedrijf wordt begin maart nog eens geëerd op het gemeentehuis met een academische zitting. Het begin van een lange rij prijzen voor de boomkwekerij.

*De gemeentelijke website www.waarschoot.be wordt volledig vernieuwd. De website werd volledig opgemaakt in de gemeentelijke huisstijl. Nieuw is een stratenplan van de gemeente, het forum waarop inwoners hun opmerkingen konden ventileren, is gesneuveld.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio