Zulma viert honderdste verjaardag in stijl

Zulma viert honderdste verjaardag in stijl

Foto: osw

Waarschoot - Zulma Comergo is 100, maar woont nog altijd thuis (dankzij de microgolf) Waarschoot- Zulma Comergo heeft met veel enthousiasme haar honderdste verjaardag gevierd. De kranige eeuwlinge woont nog altijd zelfstandig in haar huisje in de Wilgenstraat.

De honderdjarige vierde haar verjaardag al tussen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op 20 februari en werd op 27 februari triomfantelijk met een koets naar het gemeentehuis gebracht waar het gemeentebestuur haar de gebruikelijke officiële felicitaties overhandigde. Zulma is afkomstig van de Stuiver en werkte in de textielfabriek tot ze huwde met Bernard De Smedt die ze naar verluidt ‘goed leerde kennen’ in de Lembeekse bossen . Samen kregen ze 6 kinderen waarvan de voornaam allemaal beginnen met een ‘L’. Intussen kan ze ook al genieten van een hoop kleinkinderen maar liefst 24 achterkleinkinderen. Ze was jaren actief in Okra en de KAV en bakte steeds naarstig wafels mee op de jaarlijkse wafelbak van de Chiro. Ook handwerk was haar ding en voor elk kind en kleinkind maakte ze telkens een fraai stuk. Maar eveneens een topper waren haar handgemaakte kousen, van wie zelfs oud-pastoor Van Cauteren een gretig afnemer was.

Groten Bouw
Achtereenvolgens woonde ze in de Molenstraat, Hoekje, Jagerpad, opnieuw Hoekje en om tenslotte te belanden in de Wilgenstraat, waar ze nog altijd woont. Koken doet ze niet meer waardoor ze door haar kinderen verplicht werd te leren werken met een microgolfoven. ‘Het is dat of ‘den groten bouw’’ dreigende de kinderen met de verhuis naar het rustoord. Waarna ze maar wijselijk de microgolf aanvaarde en met veel bravoure thuis bleef wonen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio