ANZEGEM FIETST

Textielprijs Vichte is de oudste kermiskoers in België maar oogt weer superjong

Anzegem - Op dinsdag 22 september 2015 gaat de 83ste Textielprijs Vichte door voor Elite, Beloften en Elite ZC. Het parcours is 12,5km lang en wordt over Vichte, Ingooigem en Heirweg gereden. Het dient 14 keer afgelegd te worden. De start is aan de Vichteplaats (14u) en de aankomst (Oudenaardestraat 45 bij firma Steeno) is voorzien rond 17u45. Reeds een 10-tal ploegen zijn ingeschreven waaronder ook profteams zoals Lotto en Etixx-Quick Step, Roompot Oranje Peloton, Topsport Vlaanderen-Baloise maar ook Continental-teams zoals Group Wanty, CCT p/b Champion System enz. ‘Grote’ namen van bij die ploegen ingeschreven wielrenners zijn er al bekend maar ook individueel ingeschreven renners kunnen starten zoals Stijn Devolder. De organisatoren verwachten zo’n 150 deelnemers.

De oprichting van de organisatie Wiel in Wiel gebeurde in 1925 en bestaat dus al 90 jaar. Het huidig bestuur heeft 25 bestuursleden (foto 1) en neemt op de koersdag zelf nog 70 seingevers en 75 extra vrijwilligers ‘in dienst’. De cel Sponsoring en PR zorgde voor 900 genodigden waaronder heel wat VIP-arrangementen. Maar ook met een eigen POP up café aan de aankomstzone wil het de echte koersliefhebber aangenaam maken op deze 90ste verjaardag. Een gratis consumptie is toegevoegd op iedere aan te kopen deelnemerslijst. De laatste twee uur zijn er livebeelden vanuit de motor op groot scherm. En om 18u is er een gratis optreden op de podiumwagen van Vichtenaar ‘De Vlaamse Zanger’.

Op de persvoorstelling en receptie konden ook de aanwezige Anzegemse burgemeester en schepenen het groot enthousiasme meevoelen (foto’s 2 t/m 10). Dat mag natuurlijk na het vele vooraf gerealiseerde teamwerk! Nu nog hopen op een warm septemberzonnetje!  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio