AVELGEMSE KUNSTVERENIGINGEN

Kunstkring Akriel stelde voor de 13de keer tentoon

Tentoonstelling kunstkring Akriel in het oude pompgebouw te Bossuit Foto: Dries Coeman

Avelgem - In het Oud pompstation te Bossuit, hielden een aantal Akrielleden van vrijdag 10 tot zondag 26 september een groepstentoonstelling. Dat de naam ervan “13de vrijdag” verwijst naar hun aantal bestaansjaren, is een logische referentie naar vraag en uitleg

OPRICHTING

In 1987 konden Guy Dekeiteleire , Nicolas Rommens en Pats Vanwymelbeke zich vinden in een gezamelijke interesse voor beeldende kunst. Ze hadden eenzelfde persoonlijke opinie in verband met kunst creëren en bewonderen : neem kunst niet té ernstig, té belerend, té punctueel anders gaat de persoonlijke vrijheid, die zorgt voor ontbolsterende creativiteit, verloren.

EVOLUTIE

Dertien jaar zijn we verder. In het bestuur nam Mieke Vancamelbeke de plaats in van de inmiddels overleden Nicolas. Gestaag werkte de Kunstkring zich in een gemoedelijke sfeer op tot een niet meer weg te denken Avelgemse culturele organisatie.

Naar binnen toe is er iedere dinsdag van 19u30 tot 22u een werkavond in het OC te Outrijve. Schilderen, tekenen en boetseren, veelal naar levend model, komen het meest aan bod. De losse mentaliteit, grote werkvloer, mogelijkheid tot wisselende materiaalkeuze, kans tot wegloopmomenten ter herbronning, geven aan de 30 leden volop tijd en ruimte om hun creatieve ideeën verder te ontwikkelen in een persoonlijke visie en gepaste techniek.
Geïnteresserden kunnen éénmaal proberen op dinsdagavond na contact met bestuur (7€) of toch een abonnement nemen voor 10 maal (45€).

Naar buiten toe heeft Akriel zijn eigen jaarlijkse tentoonstelling maar er worden ook in groep uitstappen georganiseerd naar andere tentoonstellingen en musea. Tevens verleent Akriel graag zijn occasionele medewerking aan andere Avelgemse projecten rond beeldende kunst.

TENTOONSTELLING 13DE VRIJDAG

Vico, Francois en Gie Kee waren aanwezig en poseerden bij hun werk. Bijgevoegd ook foto’s van schilderijen van Peko en keramiek van Mieke Vancamelbeke. Voor de tentoonstelling van volgend jaar komt er allicht een samenwerking met de plaatselijke fotoclub Studio Stijn Streuvels.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio