VICHTSE VRIJDAG

Café Den Hert pleisterplaats van zowel marktkramers als marktgangers

Anzegem - Verlangend uitzien naar het wekelijks marktbezoek in eigen woonplaats, er op een rustige manier in het late herfstzonnetje keuvelen met kennissen(2), vragen als de visboer nog veel ‘maatjes’ heeft(3), een nieuw paar nylonkousen uittesten(4), of een late chrysant en dito pompoen verschaffen bij de bloemen- of groenteboer(5,6 en 7). Wat kan het leven mooi zijn op vrijdag, in Vichte.

Café Den Hert

En dan nog eens meegaan met slager André(8) naar het dichtstbijzijnd café. ‘Den Hert’ heet het café(9). ‘Bij Djoppie, da we zeggen’. De naam heeft cafébaas Johan geërfd van vader Georges, die kampioen cyclocross werd in 1953. Moeder Cécile haar oogjes blinken als we teruggaan in de geschiedenis. Ze is nog graag in het café, zeker als er vrienden op bezoek komen, zoals Hugo(10). Maar ze legt ook graag een kaartje, maar niet met iedereen. Ze hebben een vast clubje, met veel sympathie de ‘Cécilelavers’ genoemd.

Nieuwe bieren

Ondertussen heeft Djopke de handen vol met zijn klanten(11,12). Ook kinderen zijn mee want ’t is herfstvakantie.
Djopke voelt zich ook goed gesteund door de plaatselijke brouwerij Verhaeghe. De nieuwe bieren ‘Barbe’ zowel in ’t goudgeel als in ’t donkerzwart doen het zeer goed. Het eerste is wel een verbeterde Vera met een minder ‘amer’smaakje. Daartegenover is het tweede een écht bitter bier waarvan je de smaak van de lekkere nadronk, de gehele dag onthoudt.

‘Wat zwaar op de maag, maar kom ’t is vrijdag! Als ge d’r voor zijt, moet ge tegen ne stoot kunnen hé. En die stoters van Biljartclub ‘Krijt op tijd’, die komen vanavond(13). Maar pasop, niet voor mietjes hé ’t is ne drieband! Sukkelaars komen hier wel niet aan den bak. Maar ja, vanavond komen ook de leden van Wielertoeristenclub ‘Wiel in Wiel’ hun weekend en het verdere verloop van het ‘winterseizoen’ bespreken(14). Als je goesting hebt, kom maar ne keer af …’ zo besluit Johan.

Spaarbonnenactie

Wij gaan terug naar de markt en horen dat de eerste 5 winnaars al getrokken zijn van de ‘spaarbonnen’ ! Per 5€ aankoop krijg je een stempel van de marktkramer en als je kaart vol is (6x) deponeer je die in de voorziene bus. Een onschuldige hand trekt jouw kaartje eruit en je krijgt 5x een gratis aankoopkaart van 5€ (= 25€ !) op dezelfde Vichtse Vrijdagmarkt natuurlijk! Wat kaas, snoep kip of fruit kan er nog altijd bij(15,16 en 17). Wat kan het leven … je moet het mij niet vertellen(18)!
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio