OPENLUCHTTENTOONSTELLING OUTDOOR IN CENTRUM AVELGEM

Eigenzinnige bewerkingen van deuren door meer dan 40 Avelgemse amateurkunstenaars

Zondag 11 juni ging in de voormiddag de opening door van ‘Outdoor’ (foto 1) in de Kerkstraat en een deel van de Scheldelaan. Tekenschool Gavka nam alvast het rechterdeel van de Kerkstraat (van de verkeerslichten tot aan de kerk) voor zijn rekening met als doorlopend onderwerp ‘(straat)honden’ (foto’s 2 t/m5) .

Aan de linkerzijde van de Kerkstraat en het eerste deel van de Scheldelaan werd het een mix van individueel aangebrachte realisaties. Enkele aanwezige amateurkunstenaars gaven uitleg bij hun tentoongesteld werk (foto’s 6 t/m 15).

Naar Spikkerelle toe en errond, stelde kunstkring Akriel schilderijen van naaktmodellen tentoon (foto’s 16 t/m 20). Op de nacht van vrijdag op zaterdag hadden die het nog efkes heel fris door de nachtelijke storm. Verantwoordelijke Guy Keitelair had zaterdag dan ook heel wat werk om de rechtstaande deuren te verstevigen op het hoogste (wind)punt van de Scheldemeersen

Dienst Cultuur en het Schepencollege zagen (foto’s 21 en 22), samen met de vele genodigden, dat het goed was. Je kan bij een bezoek ook een wedstrijdformulier afhalen in Spikkerelle. De deuren zijn nog creatief te blijven bewonderen tot 1 juli (foto’s 23 en 24).
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio