Nieuw bier 'Nonniversaire' is meteen goed voor goud

Nieuw bier 'Nonniversaire' is meteen goed voor goud

Foto: Foto Paul Darragas

Oudenaarde - Het nieuwe digestiefbier 'Nonniversaire' van Sam Vanderstraeten uit Ename heeft goud gewonnen op de Brussels Beer Challenge. "Wat een verrassing", zegt de biersommelier uit Ename.

Met 'Nonniversaire' bracht Sam Vanderstraeten onlangs een buitenbeentje op de markt. Zijn gerstennat heeft een alcoholgehalte van 12,1 procent en dus niet echt een dorstlesser. "Maar daarentegen wel een digestiefbier dat perfect naast een cognac of een whisky mag staan", onderstreept hij.

Op de Brussels Beer Challenge bekroonde een professionele vakjury zijn 'Nonniversaire' met goud in de categorie van de speciale bieren. Sam Vanderstraeten: "Dat is toch wel de kers op de taart, of het spreekwoordelijke en letterlijke digestief na de maaltijd. Toen ik mijn bier bovenaan zag staan, was ik toch erg verrast".

"Vooral als je weet dat de Brussels Beer Challenge uit een 79-koppige professionele vakjury bestond, die 1.103 inzendingen uit 30 verschillende landen beoordeelde. Alle bieren werden blind geproefd. Dus geen invloeden van het label, de fles of andere 'eye-catchers', maar het pure product. Deze bekroning is alvast een stevige stimulans om door te gaan".

Alle andere medaillewinners vind je op www.brusselsbeerchallenge.com/nl/awarded-beers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio