Pianovirtuoos Severin von Eckardstein concerteert in Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand kerk in Lozer

Pianovirtuoos Severin von Eckardstein concerteert in Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand kerk in Lozer

Foto: Ingezonden foto

Zingem / Kruishoutem - Lozer Cultureel haalt winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2003 Severin von Eckardstein voor twee concerten naar de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk in Lozer. "Een droom die werkelijkheid wordt", zegt Hugo De Jonghe, namens LozerCultureel.

"Met Severin von Eckardstein komt op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei één van de grootste winnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano naar Lozer", opent Hugo De Jonghe. "Als kleine maar ambitieuze organisatie hebben we al heel wat toppers gehad, maar met Severin von Eckardstein wordt toch wel een droom werkelijkheid. Toen hij toezegde, hebben we ons toch even in de wang geknepen. Naar onze smaak is von Eckardstein de grootste pianist van het moment. Deze lenteconcerten passen in het programma rond LozerMei, het feest dat refereert naar de jaarlijkse ommegang en die op zondagnamiddag 5 mei plaatsvindt. Samen met andere verenigingen probeert LozerCultureel ons dorp leven in te blazen."

Op donderdag 2 mei om 20 uur organiseert LozerCultureel Caleidoscoop Nocturne 2.0. Studenten van het Conservatorium van Gent brengen kamermuziek van verschillende genres in verschillende bezettingen. Inkom is gratis. De concerten van Severin von Eckardstein op 3 en 4 mei starten telkens om 19.30 uur. Hij brengt Duitse romantiek met muziek van Schubert, Brahms en Liszt. De inkom bedraagt 25 euro of 5 euro voor -23-jarigen. Reserveren kan via 0470/08.21.30 of lozercultureel@hotmail.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio