Loop of wandel langs de mooiste toeristische plekjes in Oudenaarde

Loop of wandel langs de mooiste toeristische plekjes in Oudenaarde

Foto: Foto Paul Darragas

Oudenaarde - In Oudenaarde kan je vanaf nu de stad al lopend of wandelend verkennen terwijl je ook een woordje uitleg bij de toeristische bezienswaardigheden krijgt. De stad werkt daarvoor met de gratis app "Runnin' City".

"De gratis app 'Runnin' City' is ideaal voor zowel toeristen als inwoners", licht schepen van Sport en Recreatie Peter Simoens (Open VLD) toe. "We ontwikkelden drie routes die je langs de mooiste plekjes van de stad brengen. De app 'Runnin' City' combineert sporten met sightseeing en zo kan je de stad toch op een andere manier ontdekken. We hebben ervoor gekozen om samen te werken met de 'Runnin' City'-app, omdat deze al bij heel wat lopers gekend is. De app biedt routes aan in meer dan tweehonderd steden over de hele wereld. Je kan de app heel eenvoudig gebruiken: je downloadt de app, geeft je locatie in en kiest een route. Een stem leidt je naar het dichtstbijzijnde punt op die route en je kan vertrekken. Telkens je aan een bezienswaardigheid voorbijkomt, krijg je er informatie over."
Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD), ook bevoegd voor Toerisme, vult aan: "We hebben drie themaroutes uitgewerkt. Een route van vijf kilometer neemt je mee door het historische stadscentrum met onder andere het stadhuis, de Sint-Walburgakerk, het begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele en het Huis de Lalaing. De route van elf kilometer start in het Liedtspark en brengt je langs heel wat mooie natuurplekjes zoals 't Spei en de Donkvijver. Tot slot brengt de route van zestien kilometer je van het Liedtspark naar het Volkegembos en het Bos 't Ename. De app is ideaal voor sportieve toeristen die de stad willen leren kennen terwijl ze sporten, maar ook inwoners kunnen zo onze stad opnieuw ontdekken".
De app kan je gratis downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio