Week van de Smaak: smullen van Turkse gerechten

Oudenaarde - Voor de organisatie van de 'Week van de Smaak' slaan in Oudenaarde de toeristische dienst, de bibliotheek en het lokaal dienstencentrum De Vesting de handen in elkaar. Turkije is gastland van het culinaire evenement.

Een overzicht van de activiteiten die ter gelegenheid van de 'Week van de Smaak' worden georganiseerd:

Vrijdag 13 november: In het zelfbedieningsrestaurant De Pelikaan van het Lokaal Dienstencentrum De Vesting, op het gelijkvloers van het Woon-, Leef- en Zorgcentrum De Meerspoort, wordt tussen 11.30 en 13.30 uur een Turkse maaltijd geserveerd. Inschrijven is verplicht en dit kan tot 12 november via 055-46.05.12, 055-46.05.08 of via www.ocmwoudenaarde.be.

Zondag 15 november van 10.30 tot 14 uur: de burgemeesters Marnic De Meulemeester (Oudenaarde), Joop Verzele (Kruishoutem), Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem) en Etienne Ver Cruysse (Zingem) bereiden Turkse gerechten zoals linzensoep, auberginegerechten en een lamsstoofpotje. Archeoloog Geert Devos belicht de Turkse eetgewoonten met de lezing ‘La Grande Bouffe: copieus tafelen met Grieken, Romeinen en Ottomanen’. Afspraak in Syntra Midden West, campus Oudenaarde, De Bruwaan 1. Reserveren kan tot 11 november via 055-31.72.51 of toerisme@oudenaarde.be.

Dinsdag 17 november om 20 uur in de bibliotheek in het Vleeshuis: lezing ‘Turkse migrantenliteratuur in Nederland en Vlaanderen’ door Turkije-kenner Johan Soenen. De inkom is gratis. Info en reservatie via 055-30.19.33 of bibliotheek@oudenaarde.be.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio