Verdienstelijke sporters in stadhuis gehuldigd

© Foto Paul Darragas

In het stadhuis werden triathleet Rob Woestenborghs en karateka Sophie Vanquickelberghe tot sportman en sportvrouw verkozen.

Paul Darragas

De volkszaal van het stadhuis vormde het decor voor het traditionele sportreferendum. Zes sporttrofeeën werden uitgereikt.

De titel van sportman is voor Rob Woestenborghs die vorig jaar de overwinning behaalde in de 'powerman duathlon' in Maleisië. De trofee van sportvrouw gaat naar kareteka Sophie Vanquickelberghe. Ze kroonde zich in 2011 tot Vlaams en Belgisch kampioene 'kumite'.

Jana Janssens van de Recrean Skippers is verkozen tot sportjongere. Ze werd Belgisch kampioene en behaalde goud en zilver op het EK rope skipping voor teams en double dutch. De trofee van jongerensportclub gaat naar de jeugd van Tennisclub Oudenaarde. De club werd voor het vijftiende jaar op rij gelauwerd als de meest jeugdvriendelijke tennisclub.

Atletiekclub KASVO, die in 2011 liefst 77 kampioenentitels behaalde, mag met de trofee van sportclub pronken. Tenslotte is de trofee van sportvrijwilliger voor Elie Van Houtte. Hij is al ruim vijfentwintig jaar gerechtigd corrspondent bij voetbalclub KSV Oudenaarde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus