KASVO organiseert de vijfde Ereprijs Rosine Wallez

KASVO organiseert de vijfde Ereprijs Rosine Wallez

Foto: Ingezonden foto

Oudenaarde - Wie van een flinke portie atletiek wil genieten, kan vandaag zaterdag 23 juni naar het Burgemeester Thienpontstadion voor de 'Ereprijs Rosine Wallez'. De meeting wordt voor de vijfde keer door de Oudenaardse atletiekclub KASVO georganiseerd.

Rosine Wallez startte bij KASVO in 1971 met atletiek bij KASVO. Onder leiding van trainer Roger Verheuen groeide ze uit tot de beste Belgische loopster op de vierhonderd meter ooit. Rosine Wallez nam deel aan de Olympische Spelen van Montreal 1976 en Moskou 1980. Op EK's behaalde ze halve finales op de tweehonderd, vierhonderd en achthonderd meter.

In totaal verbeterde Rosine Wallez dertien keer een Belgisch record bij de junioren en vijfentwintig keer bij de senioren. Bij de senioren werd ze twee keer Belgisch kampioene op de tweehonderd meter, elf keer op de vierhonderd meter en een keer op de achthonderd meter. Tot 2005 was ze Belgisch recordhoudster over de afstand van vierhonderd meter.

De wedstrijden voor jeugd en senioren starten deze namiddag om 13.30 uur. Op het programma staan loopnummers, verspringen, discus- en speerwerpen, kogelstoten en hoogspringen.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio