Stad subsidieert renovatie van winkelpanden

Oudenaarde - Met het project 'Stad met Stijl' geeft het stadsbestuur een subsidie voor gevelrenovatie en voor renovatie van leegstaande winkelpanden.

De subsidie voor renovatie wordt gefinancierd door het stadsbestuur, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Vlaamse Hermesfonds. 'Intussen zijn tien dossiers ingediend. Sommige eigenaars hebben de werken al uitgevoerd, terwijl andere het principieel akkoord voor subsidiëring op zak hebben', zegt schepen van KMO-beleid Peter Dossche (Open VLD).

Het project 'Stad met Stijl' loopt tot einde september 2013 en in de subsidiepot is een bedrag van 165.000 euro beschikbaar. De aanvrager van een goedgekeurde renovatie kan tot dertig procent van de investeringen terugbetaald krijgen, met een maximum van 7.500 euro. 'Aangezien niet elk project de maximale subsidie omvat, is er nog voldoende budget voor minstens tien dossiers', benadrukt schepen Dossche.

Wie renovatieplannen voor winkel of horecazaak heeft, kan contact opnemen met de dienst economie via 055-33.51.67 of economie@oudenaarde.be.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio