Deuren Sanitary vanmorgen uitzonderlijk open voor orgaandonoractie van VTM

Zottegem - De deuren van het Administratief Centrum Sanitary in Zottegem zullen vandaag van 09u00 tot 12u00 geopend zijn voor iedereen die zich wil registreren als orgaandonor. Door deel te nemen aan de actie 'Make Belgium Great Again' van tv-zender VTM hoopt de stad Zottegem om mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie en hen te laten registreren.

“We willen met deze extra inspanning het belang om je te registreren als orgaandonor in de verf zetten, want het kan levens redden", aldus burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Je ziet het vaak in films en series dat mensenlevens gered worden door een orgaan van een medemens, maar mensen staan er weinig bij stil dat het eigenlijk heel simpel is om zich zelf als orgaandonor op te geven. Toen ik door VTM gecontacteerd werd om deel te nemen aan deze actie in het kader van hun programma ‘Make Belgium Great Again’ heb ik geen seconde getwijfeld. We moeten als stad aantonen dat je laten registreren als orgaandonor eigenlijk een kleine moeite is, maar wel een grote impact kan hebben voor het leven van een ander.”

Wil jij je ook laten registreren als orgaandonor? Kom dan nu zondag voormiddag 23 september tussen 9 en 12 uur naar het A.C. Sanitary, neem je identiteitskaart of paspoort mee en onderteken het donordocument.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio