Sint-Jozefsinstituut-college Torhout schittert op de Olympiade Frans

Sint-Jozefsinstituut-college Torhout schittert op de Olympiade Frans

Op de foto v.l.n.r. Heleen, Tessa, Eliot, Pieter-Jan, (Mieke Desloover, begeleidende leerkracht Frans), Maarten. Foto: pdt

Torhout - Er was dit jaar in het Sint-Jozefsinstituut-College van Torhout heel wat interesse voor de Olympiade Frans. 120 leerlingen uit de school namen op vrijwillige basis deel aan de voorronde en de uitslagen waren in vergelijking met de rest van Vlaanderen meer dan behoorlijk.Maar liefst vijf onder hen stootten door naar de finale in Diepenbeek.


In Diepenbeek kwamen de leerlingen samen die het best gescoord hadden in Vlaanderen om onderling uit te maken wie de besten van Vlaanderen mochten worden genoemd.

Bij de prijsuitreiking kwam het Sint-Jozefsinstituut van Torhout als beste school van Vlaanderen naar voor! In elke categorie werd een leerling van het Sint-Jozefsinstituut op het podium geroepen.Absolute uitblinker is Maarten Boussauw die laureaat werd in de categorie 2de graad. Deze eerste plaats is een fantastisch resultaat.Pieter-Jan Gruyaert en Eliot Van Haute bekleedden ereplaatsen 2 en 3 voor 3e graad TSO.Tessa Govaert en Heleen Devlieger, tenslotte, waren respectievelijk 3de en 5de voor ASO 3de graad.

 

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio