Leerlingen van Middenschool Sint-Rembert in de kijker tijdens academische zitting XIU

Leerlingen van Middenschool Sint-Rembert in de kijker tijdens academische zitting XIU

De leerlingen mochten het gaan vertellen in Brugge. Foto: pdt

Torhout - Op maandag 28 januari organiseerde XIU in het Provinciaal Hof in Brugge een academische zitting. XIU is de ‘sms’-taal voor ‘k zie U! Xiu probeert de jongeren te sensibiliseren en aan te moedigen om fluo en/of reflecterend materiaal te dragen bij het fietsen tijdens donkere dagen.

In het bijzijn van gouverneur Carl De Caluwé, Volksvertegenwoordiger Roel Desseyn, Burgemeester Renaat Landuyt en een afgevaardigde van de minister van Mobiliteit Hilde.Crevits, legden vier leerlingen van de Middenschool getuigenis af over de verschillende fluo-acties die in de school plaatsvonden  Deze fluo-acties werden georganiseerd sedert de opstart van de Mos-werking binnen de Middenschool St.Rembert.
De Mosketiers May Janssens (215), Isabelle Deprez (205), Bert Gouwy (206) en Louis Decoene (206) hebben dit schitterend gedaan en werden hiervoor namens XIU beloond met filmtickets.
Na de academische zitting namen vier scholen het tegen elkaar op in de finale van de XIU-Quiz. Gedurende zes weken hebben nagenoeg alle klassen van de school deelgenomen aan deze quiz. Sint-Rembert werd vertegenwoordigd door Jasper Vanhove en Jules Declerck van klas 207. Winnaar werd de Middenschool uit Zomergem. Jules wist zich evenwel naar de tweede plaats te fietsen waardoor hij voor de school een toneelvoorstelling van “Wolken en een beetje regen” won.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio