Herleving Vrasene smeert SK Lochristi nederlaag aan

Herleving Vrasene smeert SK Lochristi nederlaag aan

Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi ging zaterdagavond onderuit tegen Herleving Vrasene. De kampioen van tweede provinciale C speelde een slappe partij. Vrasene is daarmee de enige ploeg die 6 op 6 haalt tegen SK

De partij was nog maar 3' ver toen de thuisploeg een eerste counter kon uitspelen. Lochristi-doelman Glenn Baert had echter een schitterende redding in huis. Ook Lochristi kreeg een reuzekans toen men zich bij de thuisploeg verkeek op een voorzet. Tom Ponnet kwam moederziel alleen voor doel, maar hij tikte de bal naast. Ook bij Lochristi werd er geklungeld en de thuisploeg maakte er wel gebruik van. Michael Matthyssen nam het mistasten in dank aan. Vrasene bleef aggressiever en Lochristi had het moeilijk met de aanpak van de thuisploeg. Regillio Pinas kwam na een actie mat Tom Ponnet in schietpositie, maar de Nederlandse aanvaller van SK twijfelde te lang. In de 41' zette de thuisploeg opnieuw een snelle counter op en Pieter Vervaet knalde overhoeks de 2-0 ruststand op het bord.

Lochristi kwam beter uit de kleedkamer, maar de steriele druk leverde geen kansen op. Glenn Baert moest opnieuw aan het werk op een poging van David Verbeke en ook Pieter Vervaet bleef een gesel voor de Lochristi-defensie. De bezoekers kregen in de 79' opnieuw een goede mogelijkheid, maar Dominique De Waele zette de goede voorzet van Kim Reybroeck niet om in een treffer. Het was evenwel het signaal voor een slotoffensief. Quincy Rombaut zag zijn schot gestuit door de thuisdoelman en Ken Stevens plaatste de rebound naast. In de 91' trapte Tom Ponnet toch de 2-1 tegen de netten en Vrasene plooide volledig terug. De mee opgerukte Glenn Baert kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker na hoekschop, maar hij trapte over.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio