Woonzorgcentrum Sint-Eligius viert eeuwelingen

Woonzorgcentrum  Sint-Eligius viert eeuwelingen

Foto: eigen foto

Lochristi - Nooit voorheen verbleven zoveel honderdjarigen in het woonzorgcentrum St.-Eligius te Zeveneken. De zes honderdjarigen werden afgelopen week in de bloemetjes gezet. Zij zijn overigens in goed gezelschap van. Tien bewoners zijn ouder dan 95 jaar en veertig bewoners hebben de kaap van 90 jaar overschreden.

'Dit alles wijst er op dat het bereiken van een hoge ouderdom voor meer en meer mensen is weggelegd' zegt directeur Filip Mallems. 'Dat dit ook kan met behoud van relatieve zelfstandigheid bewijzen de bewoners van de assistentiewoningen. Twee van hen leven en wonen zelfstandig met beperkte ondersteuning ondanks hun 100-jarige leeftijd. Kwaliteit van leven en hoge leeftijd kan perfect samengaan'.

Maurice Weewauters die in december 101 jaar zal worden verblijft samen met zijn echtgenote Maria (Victorine, 96),  in het woonzorgcentrum. Sinds deze zomer zijn ze 76 jaar gehuwd, een zeer uitzonderlijk lang huwelijk.

Maria Gilen, die nog zelfstandig woont in de assistentiewoningen, trok in juni nog op midweekvakantie aan zee. In Blankenberge keken ze zich de ogen uit toen ze een 100-jarige in hun stedelijk zwembad zagen genieten van een zwemuurtje.

Elza Roels komt hier al meerdere jaren in het centrum voor kortverblijf. Af en toe eens energie bijtanken door een 24-uren zorg omkadering helpt haar om thuis te kunnen zijn. Nog twee maanden te gaan en ze wordt 102 jaar.

Margaretha Willems is sinds twee weken eeuwelinge.  Zij heeft nog wat tijd te gaan vooraleer ze haar oudere zus evenaart die leefde tot haar 104 jaar. Een sterke struik, die familie.

Dan hebben we nog Elisabeth Baumgart die uit Duitsland afkomstig is. Ze volgde haar Vlaamse man en kwam zo in Vlaanderen terecht. 

Clemence Martens die nog heel helder haar leven regelt, maar de drukte toch probeert te mijden (en zo niet op de foto stond). Een beetje ‘ZEN’ op 100 jaar is haar wel gegund zeker.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio