4-2 in topper tegen Laarne Kalken B

SK Lochristi B pakt de leiding

SK Lochristi B pakt de leiding

Foto: Peter Esprit

Lochristi - De derby tegen Laarne-Kalken beloofde veel spanning, en de talrijk opgekomen supporters kregen suspens tot de slotfase.

De wedstrdijd was amper 3' oud toen de thuisploeg efficiënt prikte. Matthias Esprit zag de bezoekende doelman al te ver uit zijn doel staan en plaatste de bal naast de doelman. Dit was niet bepaald de start van een walk over voor SK Lochristi, want in het eerste half uur diende thuiskeeper Davy Bracke 3 keer attent uit te komen om een tegendoelpunt te verhinderen. Net na het half uur kopte Theo Lietaer een vrije trap net naast de paal, maar doelman Vermeire ranselde de bal uit zijn doelvlak. Het was slechts uitstel van executie, want op de daarop volgende hoekschop van Anthony Foncke kopte diezelfde Lietaer enig mooi in de winkelhaak.. Nadat Maarten Coysman een mooie voorzet van Esprit niet kon verzilveren, kwamen de bezoekers op het half uur niet onverdiend terug tot 2-1 nadat Jonathan Johnson via de deklat een voorzet binnenkopte. Dat leidde niet tot paniek bij SK Lochristi, want Maarten Vanderpoorten stifte even later de bal net voor de rust mooi in doel . Ruststand: 3-1.

Nog maar net uit de kleedkamer kregen de toeschouwers terug een spannende wedstrijd, want de tweede helft was amper begonnen of Johnson scoorde 3-2. Lochristi bleef echter domineren, onder andere met een sterk ingevallen Stragier. Vanderpoorten, Theo Lietaer, Maarten Coysman en Hervé Toure misten de kans op het bevrijdend doelpunt. Dit kwam er uiteindelijk in de laatste minuut, toen diezelfde Toure foutief werd gehaakt in de backlijn en Alexander Van Heesvelde de penalty beheerst binnen trapte. Door het verlies van medeleider Overmere en het gelijke spel tussen Wichelen en Bottelare staat de B ploeg van SK Lochristi aan de leiding met 20 punten.

Volgende week staat de topper op SK Overmere op het programma.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio