Judoclub Lochristi pakt drie provinciale medailles

Izaak Bogaert pakte zilver Foto: eigen foto

Lochristi - Op de provinciale jeugdkampioenschappen in Aalter konden drie van de vijf deelnemers van Hokkaido Lochristi een medaille pakken.

Ginny Van Hecke (dames U15 -57 kg) kon niet kampen wegens gebrak aan tegenstanders en werd meteen provinciaal kampioene.

Pauline Serie (dames U15  -48 kg), zat in een poule van 4 judoka's. In haar eerste kamp won ze met ippon, maar de tweede kamp verloor ze met dezelfde score. De derde kamp voor zilver was heel snel voorbij. Ze viel direct aan met Koshi Guruma en kon verder vasthouden met Gesa Gatame, meteen goed voor een mooie tweede plaats. .

Thomas Baete (U18 -55 kg) kampte in een reeks van 16 deelnemers. Ondanks een fraai begin ging het toch nog mis in de eerste kamp. Daar de tegenstander zijn tweede kamp niet kon winnen, heeft Thomas geen herkansing meer.

Robin Van Hecke (U18 -73kg ) zat eveneens in een reeks van 16 deelnemers. Hij was vrijgeloot voor de eerste ronde en een schitterende Ippon in de tweede wedstrijd liet het beste verhopen, maar de volgende kamp en de herkansing gaan verloren waardoor hij zich tevreden moet stellen met een zevende plaats.

Izaak Bogaert (U18 -60 kg) kampte in een reeks met 32 deelnemers. Wat een onmogelijke opgave leek verliep wonderwel goed.  Bogaert wint zijn eerste kampen en moest het in de halve finale opnemen tegen Jacobs, waarvan hij nog nooit won. In een spannende kamp  remonteerde hij een poging tot heupworp waarna hij snel overgaan naar juji katame en het deze keer wel kon afwerken. In de finale moest hij de duimen leggen, maar een welverdiende zilveren medaille was zijn deel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio