Bekersprookje duurt voort voor SK Lochristi

Bekersprookje duurt voort voor SK Lochristi

De vreugdeuitbarsting na de strafschoppenreeks was enorm Foto: Peter Esprit

Lochristi - Sk Lochristi heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de beker van België. Op het terrein van Woluwe-Zaventem was het na 90' nog 0-0. In de strafschoppenreeks toonde Lochristi zich de sterkste.

Na de verrassende overwinning op Doornik had nauwelijks iemand geld verwed op een zege van SK Lochristi tegen Woluwe-Zaventem, een ploeg die twee reeksen hoger speelt dan de Begoniaboys.

Woluwe-Zaventem begon het sterkst aan de partij. Bimbo Mbani Moluka kapte zich knap vrij, maar zijn poging werd afgeblokt door doelman Rogiest. Mbenti Ngoumou dreigde even later opnieuw, maar de SK-defensie stond sterk te spelen. De bezoekers kwamen er slechts sporadisch uit. Een vrije trap van Quincy Rombaut, via het hoofd van Xander Vanderbeck zette thuisdoelman Khanganyan aan het werk, maar het bleef bij beide ploegen tot enkele schuchtere pogingen.De Langhe (L) werd afgeblokt en ook de poging van Nicipoglu (W-Z) ging uiteindelijk de mist in. Lochristi had het net voor de rust moeilijk, Sven Delannoit gooide zich in de baan van een schot van Mourad Daouidi en de thuisploeg versierde enkele hoekschoppen die niets opleverden.

Na de rust speelde Lochristi goed georganiseerd en Woluwe-Zaventem wist hiermee geen raad. Er vielen nauwelijks kansen te noteren. De inbreng van Salaij bracht weer creativiteit bij de thuisploeg. In de 75' trof hij na een soloactie de deklat. Lochristi kon slechts sporadisch counteren. Pepijn Vangansbeke kwam een stap te kort om een voorzet van Jan De Langhe binnen te tikken. Aan de overkant trapte Mbenti Ngoumou tot twee keer toe over en doelman Rogiest maakte een vrije trap van Salaij onschadelijk. De 0-0 bleef op het bord.

In de strafschoppenreeks pakte Benny Rogiest met twee reddingen uit. Woluwe-Zaventem miste ook de vierde strafschop en een nieuw feestje kon beginnen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio