3-0

SK Lochristi klopt Appelterre

SK Lochristi klopt Appelterre

Bart De Smet was vandaag goed voor twee treffers Foto: Erica Gentils

Lochristi - De supporters hebben er even moeten op wachten, maar SK Lochristi pakte vandaag eindelijk nog eens een driepunter tegen Appelterre

SK Lochristi trof met Appelterre de ploeg in vorm en de bezoekers namen de partij meteen in handen. Dit resulteerde in een eerste kans na 10'. Jonas Droessaert  kopte een vrije trap in de handen van doelman Amaury Soinne. Ook Jeremy Vanderlinden viseerde de vuisten van de Lochristi-doelman op vrije trap. De thuisploeg kreeg via Xander Vanderbeck een unieke mogelijkheid, maar hij talmde te lang en de aflegger naar Bart De Smet leverde niets meer op. De wedstrijd werd evenwichtiger. Een scherpe voorzet van Vanderbeck werd in hoekschop verwerkt en aan de overkant kopte Droessaert over. Een snelle aanval van Lochristi op het half uur brak de partij open. Simon Vermachelen zette zich door op links en de goed gevolgde Bart De Smet trapte via de vingertoppen van David Kempeneer in doel. De volgende aanval van de thuisploeg was opnieuw raak en hetzelfde duo lag aan de basis. Vermachelen bediende De Smet en die trapte overhoeks binnen. Appelterre was van de kaart en kon voor het rustsignaal geen vuist  meer maken.

De tweede helft verliep aanvankelijk vrij evenwichtig. Quentin Vandeheyden dreigde vanop afstand. Slecht ontzetten bezorgde de bezoekers de kans op de aansluiting maar Younes De Witte trapte in de handen van Amaury Soinne. Dit brak de bezoekers zuur op want in de 63'  maakte Gijs Abbas van twijfel in de verdediging van Appelterre gebruik om de 3-0 tegen de netten te koppen. De bezoekers namen risico's. Soinne haalde een vrije trap van Droessaert vanonder de lat maar dit was zowat het enige wat ze voor elkaar kregen. De beste kansen waren nog voor SK Lochristi. Vanderbeck kopte naast en Vangansbeke zag zijn lob gepakt door Kempeneer. Ndikumana kwam nog dicht bij een eerredder maar het schot belandde in het zijnet. Lochristi kreeg nog kansen via Vanderbeck en Vandevelde. Doelman Kempeneer voorkwam erger voor de slappe bezoekers.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio