SV Zaffelare wint derby tegen Eksaarde

SV Zaffelare wint derby tegen Eksaarde

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - Zowel Eksaarde als SV Zaffelare moesten winnen vandaag: Zaffelare om aanspraak te maken op de eindronde en Eksaarde om het behoud veilig te stellen. Het werd een fel bevochten match met veel inzet en stevige duels, maar weinig hoogstaand voetbal. Zaffelare trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zaffelare kreeg de eerste helft een uitgespeelde kans, maar Ennio Gauthier wachtte iets te lang om af te drukken. Ook Eksaarde kreeg een mooie kans langs Kalid maar Tim Beausaert redde. De 0-0 ruststand was niet meer dan logisch
Op het uur kreeg Lagast zijn tweede gele kaart en Eksaarde moest nog een half uur met 10 man verder. Zadfelare voetbalde echter te overhaast en kon de vrije man nauwelijks vinden. Toch kreeg het binnen een tijdspanne van 5 minuten, drie glasheldere kansen via Simon Baeyens en Maarten De Smet, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Op hoekschop lukte het dan toch. De bal kwam via een carambole bij Maarten De Smet terecht, en hij trapte de 0-1 binnen. Eksaarde zette alles op alles en speelde met 4 man voorin, maar kwam niet tot scoren, dankzij goed verdedigend werk met uitblinkers Frédéric Lemey en Nathan De Geest. Het was integendeel SVZ die enorm veel ruimte kreeg, maar telkens blindelings in de buitenspelval liep en hierdoor de match spannend hield.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio