De Sprankel is sierlijkste klas van Lochristi

Het 5de leerjaar van De Sprankel mag zich een jaar lang de sierlijkste klas van Lochristi noemen. De klas won met 67 stemmen de publieksprijs. Zij ontvingen voor hun gezelschapsspel een aardbeientaart voor de volledige klas én de wisselbeker. De VBS Sint-Jozef 5A won de juryprijs en ontving voor hun inzending bloemengebakjes voor de volledige klas.

De dienst Cultuur en Toerisme van Lochristi, de vzw Vrienden van Willy en enkele vrijwilligers hebben de kinderen laten kennismaken met de sierteelt in het LoS (Lochristi Sierteeltmuseum). Ze werden op een speelse manier in een mum van tijd echte specialisten. Tijdens het bezoek grasduinden de kinderen ook nog een beetje door de Gentse Floraliën.

Elke klas maakte ook een creatie op basis van de gekregen informatie en eind mei konden de bezoekers van het LoS stemmen voor het meest in het oog springende werk.

De overhandiging van de prijs voor de winnende klas van De Sprankel liep een klein beetjes mis. De klas was net gaan zwemmen toen men de prijs kwam afgeven, zodat slechts 2 kinderen de taart in ontvangst konden nemen. De juf zorgde na het uitdelen van de taart wel nog voor een groepsfoto.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio