Buitenaards leven gespot in Lochristi

Fotograaf Filip Naudts krijgt wel vaker bijzondere gasten over de vloer, maar deze keer heeft hij toch wel de hoofdvogel afgeschoten. In de achterkamer van Guarda La Fotografia wacht een gesluierde exotische dame hem op. Onder haar boerka draagt ze niets. Dat weet de fotograaf want de boerka is doorzichtig. De sfeer in de kamer is niet geladen, en de revolver die op tafel ligt gelukkig ook niet, want deze is nep.

De dame op de foto is Julie O'yang, de Nederlandse schrijfster met Chinese roots die tegenwoordig in Denemarken woont en eind vorig jaar ook al eens in Lochristi werd gespot. Aanleiding toen was de samenwerking die ze met Filip Naudts wou opstarten. Samen kondigden ze toen aan een fotoroman te gaan maken en internationaal te verdelen.

Enkele maanden later lijkt er al heel wat te zijn geconcretiseerd, inhoudelijk dan, en niet alleen vestimentair. De reden van deze bijzondere outfit is overigens niet toevallig. Deze keer zien we niet de auteurs zelf ,maar de vleesgeworden hoofdpersonages van de science-fiction fotoroman The Picture of Dorya Glenn. Julie in de gedaante van de buitenaardse Dorya Glenn, en Filip in die van... zichzelf.

"Het verhaal is klaar, althans in het Engels", vertelt Julie die vooral in buitenland en meestal in het Engels publiceert. "Momenteel wordt het verhaal vertaald in het Nederlands en zijn we nog op zoek naar een goede Duitse vertaler." Ook de foto-opnamen zijn grotendeels achter de rug.

Filip Naudts: "Deze hadden plaats in een authentieke woning in Noord-Frankrijk. We zijn de eigenaars heel dankbaar dat ze een week lang hun huis ter beschikking wilden stellen voor deze toch wel intensieve productie. Intensief omdat de hele cast & crew bestond uit louter ons tweeën”.

Kickstarter

De ambities van Julie en Filip zijn groot. Zo willen ze met hun hoofdpersonage Dorya Glenn een hype creëren,  een TV-format uitwerken en wereldwijd performances koppelen aan de uitgave van hun boek. Van Arno kregen ze alvast de toestemming om een van zijn songs te gebruiken voor de trailer van hun boek, en ook met Sioen is er een samenwerking in de maak. Om het gehele project gefinancierd te krijgen, zijn Julie en Filip gestart met een crowdfunding campagne waarbij je kan voorintekenen op het boek met een extra beloning. Zo kun je bijvoorbeeld je naam laten vermelden in de glory list of op de titelpagina van het boek, of kan je zelfs met je naam, of met de naam van je bedrijf, deel uitmaken van het verhaal! Op de Kickstarterpagina van The Picture of Dorya Glenn krijg je naast het uitnodigende filmpje van Julie & Filip een lijst te zien met de verschillende beloningsmogelijkheden.

Voor meer info en/of sponsoraanvragen kan je ook rechtstreeks bij Julie en Filip terecht via doryaglenn@hotmail.com dat speciaal voor dit project werd aangemaakt.

The Picture of Dorya Glenn zal in september 2017 verschijnen bij Stichting Kunstboek, en even later ook via Print On Demand bij Delere Press in Singapore.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio