De Weg-Wijzer organiseert actie op school voor Music for Life

De  Weg-Wijzer organiseert actie op school voor Music for Life

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - Zondag 1 oktober organiseert de 'Weg-Wijzer' een rommelmarkt met animatie in een warme sfeer. De opbrengst gaat naar de Mozaïek in het kader van de Warmste Week.

Het is belangrijk dat kinderen leren omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Leerkrachten van de school hebben familieleden die er begeleid worden en enkele leerlingen hun ouders zijn er te werk gesteld. Redenen te over om de Mozaïek een steuntje in de rug te geven. Volgende week komt één van de begeleidsters in elke klas van de lagere school vertellen over de Mozaïek en zijn bewoners.

Ondertussen zijn heel wat leerlingen bezig om eigen initiatieven op poten te zetten. Tijdens de rommelmarkt zullen er bloemetjes verkocht worden, de kinderen verkopen snoepzakjes, poffertjes enz...

Eén van onze ouders gaat een fotostudio oprichten. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. De leerkrachten organiseren 'radio Weg-Wijzer'. Voor 1 euro kan iedereen een verzoeknummertje aanvragen.

Verder is er een optreden van het Sint-Ceciliakoor (11.30 uur), rondgang van de Zaffelaarse fanfare de 'bevlekte ontvangenis'(12 uur) en optreden van de band 'litlle Daddy & the Melvins' (14 uur).

Voor de kinderen zijn er springkastelen, een visput en grime. Ook aan food en drinks is er geen gebrek.

Het hoogtepunt wordt vast de veiling per opbod van oud schoolmateriaal, kasten, bureaus, klimrekken, schoolborden,...(13 uur). Onder begeleiding bezichtigen van het materiaal is voorzien rond 12.15 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio