Stemmen kan tot 16 maart

Woon en Zorgcentrum Sint-Eligius maakt kans op Food Award

Lochristi - Het WZC St.-Eligius uit Zeveneken is genomineerd als finalist van de Food Waste Award 2018. Het project, dat al anderhalf jaar loopt, leidde tot een sterke vermindering van voedselverspilling. "Een goede zaak voor alle betrokkenen in de voedselketen", aldus directeur Filip Mallems.

Sedert 2016 loopt er een project in het woonzorgcentrum Sint-Eligius rond zorgzaam omgaan met voedsel. "Via sterke individuele benadering van onze bewoners met gedetailleerde voedingsfiches en een goede communicatie tussen keuken en verpleegafdelingen kunnen we de verspilling van voedsel drastisch verminderen", zegt Kathleen Buysse, stafmedewerker zorg en kwaliteit in het zorgcentrum.

"We besloten in februari 2018 ons project in te dienen en zo deel te nemen aan de Foodaward die jaarlijks wordt uitgereikt" . Begin maart kreeg Sint-Eligius het nieuws dat men geslecteerd werd. Samen met twee andere voorzieningen dingen we mee naar de Foodaward in de categorie gezondheidszorg.

Nu komt het erop aan om zoveel mogelijk stemmen bijeen te sprokkelen. Het publiek beslist immers wie de winnaar wordt. De stemming loopt nog tot 16 maart. Klik hier om te stemmen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio