Vernieuwing zet zich door met 19 nieuwe kandidaten

CD&V Lochristi gaat de WIJste weg vooruit

De CD&V Lochristi lichtte vrijdagavond een tip van de sluier omtrent het verkiezingsprogramma. Inspraak van de bevolking staat hierin centraal. Meteen werden ook een reeks nieuwe namen op de lijst voorgesteld, met opvallend veel kandidaten die voor de eerste keer op de lijst staan.

"Op zondag 14 oktober zullen 19 nieuwe mensen op de CD&V-lijst vermeld staan". Dit meldde lijsttrekker Rita De Vylder vrijdagavond bij de voorstelling van de grote lijnen uit het verkiezingsprogramma. Momenteel zijn 23 van de 27 beschikbare plaatsen ingevuld. Eind juni worden de laatste 4 namen bekend gemaakt. 

Zetel 28 

Opvallend is de inbreng van de jongeren op de lijst. Met 7 kandidaten onder de 30 jaar leveren de jongeren bijn 25% van de kandidaten. "Met de jongerengroep zijn we een volledig nieuwe weg ingeslagen", zegt Ase Van de Vijver. "Er zijn nieuwe jongeren aangetrokken, er is een zeer positieve dynamiek en vanaf nu spreken wij niet meer over de CD&V jongeren? Wij gaan verder onder de naam Zetel 28".

Programma

De CD&V zet volop in op een actief betrokken beleid, waarbij alle burgers van Lochristi de kans krijgen om deel te nemen aan de uitwerking van projecten die hen aanbelangen. De WIJ staat dan ook voor actieve betrekking van de burgers in het beleid. "Onze programmapunten geven dus richtingen en doelstellingen aan die we willen bereiken in Lochristi. De invulling hiervan echter wordt mee bepaald door en in samenspraak met onze burgers. Op deze manier worden zij mede eigenaar van het beleid", zegt Dirk Van Nieuwerburgh.

Een belangrijk thema in de verkiezingen is voor de CD&V het werken aan een zorgzame samenleving. "Samen met de verschillende partners in de zorgsector en al onze verenigingen werken we aan de uitbouw van mogelijkheden voor alle zwakkeren in onze samenleving: kinderen, senioren, personen met een beperking, mensen in sociale en financiële armoede. Wij willen al deze doelgroepen een plaats geven in het beleid, zodat we samen zorg dragen voor elkaar.

Een vernieuwend mobiliteitsbeleid, met een belangrijke rol en meer aandacht voor fietsers en voetgangers, en de aanpak van grote verkeersknelpunten in de gemeente  waar dringend werk van gemaakt moet worden (N70 in Lochristi en N449 in Beervelde) staat eveneens hoog op de lijst en de CD&V wil een  meer leefbare en groene gemeente, waarbij in alle dorpskernen stappen vooruit moeten gezet worden. Meer openbaar groen realiseren en inzetten op verschillende initiatieven om de CO2-uitstoot in de gemeente sterk te  verlagen en om zwerfvuil en plastic-gebruik te reduceren.

"De mogelijkheid om aan binnensport te doen zal binnenkort vergroten door de komst van Uyttenhove. CD&V Lochristi wil ook ijveren voor een sterke uitbouw van de buitensportmogelijkheden in de nieuwe legislatuur. Wij zien daarnaast zeker ook nog plaats voor meer recreatieve mogelijkheden, vooral voor onze jeugd", meent Van Nieuwerburgh

De CD&V wil ook aandacht spenderen aan een positief geïntegreerd jeugdbeleid, waardoor de jeugd(verenigingen) meer ontwikkelingskansen krijgen, dit zowel op sociaal, cultureel als sportief vlak. Een belangrijk aandachtspunt is de kwaliteit van de jeugdlokalen. Ook het lokale ondernemerschap wil men ondersteunen en vanuit het bestaande patrimonium wil men nog meer mogelijkheden voor cultuur creëren.


 

Voorstelling Kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 14 Oktober 2018 by Anonymous D5cBaAzf on Scribd

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio