Veulenveiling op zaterdagavond om 21 uur in stoeterij d'Heyboght

Koop eens een Cazkraker van de Gangerhoeve

Zaterdagavond kan men op het Flanders Horse Event enkele topveulens van internationale kwaliteit op de kop tikken. Veiligmeester Dirk Zagers mag opnieuw 26 veulens aan de man brengen. Wie een Cazkraker van de Gangerhoeve of een Balotelli van de Fruitkorf Z in zijn stallen wil, kan vanaf 21 uur gratis op de stoeterij d'Heyboght terecht. De veulens worden rond 18 uur een eerste keer voorgesteld.

De BWFA veiling is in 2001 opgericht door een aantal fokkers die ook betrokken waren bij de organisatie van het Open Vlaams Veulenkampioenschap in Evergem. Op initiatief van voorzitter Hubert Hamerlinck is toen een eerste collectie veulens geveild waarvan er nu nog succesvol zijn in de springsport. De hoeksteen voor wat BWFA vandaag is geworden is toen gelegd met een basisconcept dat tot op vandaag ongewijzigd is gebleven: Selecteren op kwaliteit, niet op kwantiteit.

Het basisconcept is gebleven maar de organisatie is sindsdien gegroeid, geëvalueerd en aangepast waar nodig, want BWFA wilde uitgroeien tot een elite veulenveiling van Europees topniveau en dat was alleen mogelijk met een partner organisatie die een zelfde visie nastreefde. Die vond men in het Flanders Horse Event en deze keuze is ongetwijfeld een keerpunt gebleken en heeft BWFA een boost gegeven in de ontwikkeling naar een topevenement.

De veiling kan integraal gevolgd worden via livestreaming op de website: www.bwfa.be en wie een investering wil doen kan zelfs online bieden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio