Duikclub opgericht door Lochristinaren houdt infoavond op 29 augustus

Reef Xplorers kaarten plasticvervuiling van oceanen aan

Foto: foto Reef Xplorers

Lochristi - Een duikclub in Lochristi? Het kan. Reef Xplorers werd opgericht door enkele Lochristinaren. Op woensdag 29 augustus organiseert de club een informatieavond rond de plasticvervuiling in de oceanen.

Duikclub Reef Xplorers werd 2 jaar geleden opgericht door enkele Lochristinaren. Pascal Aelvoet (voorzitter en instructeur), Bart Baeten (instructeur), Anton Zenner, Peter Moerman, Pieter de Stercke en Wim van den Bossche vormen het bestuur. De duikclub heeft een 40-tal leden , die elke week een fysieke of technische training afwerken in het zwembad. Geregeld gaat men clubduiken in de Belgische en Nederlandse wateren. Duikweekends en een jaarlijkse duikreis staan ook op het programma. 

Op de open duikavond van 29 augustus wil men het probleem van de vervuiling van de oceanen met plastic aankaarten.  Dokter Maarten De Rijcke, mariene bioloog en onderzoeker bij VLIZ (Vlaams Instituut Voor de Zee) zal hierover een uiteenzetting geven

"Als duikclub zijn wij heel bewust van dit probleem en willen we ons steentje bijdragen. Plasticsoep is ondertussen een goed gekend fenomeen en films als A Plastic Ocean en projecten als The Ocean Cleanup van de Nederlander Boyan Slat krijgen veel aandacht in de media", zegt voorzitter Pascal Aelvoet.

De club maakt van de gelegenheid gebruik om ook de duiksport in het algemeen in de kijker te plaatsen en het starten met duiken te promoten. De avond wordt afgesloten met een gezellig samenzijn van mensen die inzitten met de blauwe planeet (die uit 71% water bestaat) en doet dit met een hapje en een drankje om zo ideeën en acties uit te wisselen. 

De infoavond heeft plaats op 29 augustus om 20 uur, in de zaal boven drankenhandel De Clercq, Dorp West 134. Meer info vindt u op http://www.reef-xplorers.be. inschrijven op het Facebook evenement op volgende link: https://www.facebook.com/events/2261212133910044/ of via mail op info@reef-xplorers.be
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio