Van klasseverschil was nauwelijks sprake

SK Lochristi in slotminuut onderuit bij Chatelet-Farciennes

Eerste amateurklasser Chatelet-Farciennes kwam gisteren met de schrik vrij tegen SK Lochristi. In de slotminuut buffelde Quentin Laurent met een knappe kopbal de bekerdroom van SK aan diggelen.

Chatelet-Farciennes, dat drie reeksen hoger speelt dan Lochristi, begon het best aan de wedstrijd. De thuisploeg zette snel druk en maakte het Lochristi in de aanvangsminuten knap lastig. Valentin Lamort viseerde de dwarsligger. SK herstelde vrij snel het evenwicht en Pepijn Vangansbeke knalde een tegenactie naast. Had de thuisploeg meer balbezit, een compact Lochristi gaf nauwelijks kansen weg. Quentin Laurent kopte een vrije trap naast en Laurent Castellana zag zijn schot ver naast gaan. Toen Dominique De Waele werd vrijgespeeld, moest Aymeric Thibaut aan de noodrem trekken. Hij kwam er met geel vanaf, de vrije trap leverde niets op . Net voor rusten werd het toch 1-0. Het visier van Castellana stond deze keer wel goed afgesteld en de bal verdween in de linker benedenhoek.

Na de rust kwam Lochristi opzetten. Tanguy Moriconi had een knappe redding in huis op een afgeweken schot van Pepijn Vangensbeke. Bij de daaropvolgende hoekschop kwam de bal bij Sven Delanoy en hij trapte de bal op de hand van een van de thuisverdedigers. Strafschop, een kolfje naar de hand van Quincy Rombaut. Ook de volgende kans was voor SK. Moriconi ging onder een hoge bal door, maar De Waele was te verrast om af te werken. Het slotkwartier was opnieuw voor de thuisploeg. Benny Rogiest pakte, na een misverstand met Olivier Speldooren, een schot van Galvez Y Lopez.  Een scherpe voorzet van Jan Lella werd door iedereen gemist. Met de strafschoppen in zicht scoorde de thuisploeg toch. Een nieuwe voorzet van Lella werd door Laurent knap in doel gekopt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio