De harmonie Willen is Kunnen bestaat 200 jaar en zaterdagavond  werd het startschot gegeven van een vol jaar feestelijkheden. Met toespraken van voorzitter Johnny De Waele, cultuurschepen Marie-Claire Vannieuwenhuyse en Youri Vande Sande, voorzitter van Vlamo Oost-Vlaanderen, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie kreeg de viering een eerder plechtige opener.

Na 200 jaar krijgt Willen is Kunnen een nieuw logo. Maarten Bauwens maakte een eenvoudig, maar modern logo, waarin zowel het aspect muziek (de muzieknoot en de notenbalk) als de harmonie zelf in verweven zitten.

Boek

Ter gelegenheid van 200 jaar Willen is Kunnen wordt een boek uitgegeven met de geschiedenis van van de harmonie. Het lijvig boek van 370 bladzijden is geïllustreerd met talrijke foto’s en documenten en is samengesteld door Ivan Burggraeve en Lucien Vermeulen. Voor dit boek kan men nu al intekenen voor de  prijs van 30 euro. 

Bier

Het harmoniebier kreeg de naam Lowik, Lo van Lochristi en WiK van Willen is Kunnen, mee en is gebrouwen door de Proefbrouwerij naar een origineel recept dat niet in de handel verkrijgbaar is. Het is een blond bier van hoge gisting, hergist in de fles en met een alcoholgehalte van 6,5 %. Het zal door de harmonie bij alle gelegenheden geschonken worden

Programma

"in dit feestjaar staat er een en ander te gebeuren", zei voorzitter Johnny De Waele tijdens de startactiviteit van 200 jaar Willen is Kunnen. "Eerst en vooral zijn er de klassieke wandelconcerten in onder meer Oostakker, De Panne en Den Haan. Het herfstconcert wordt iets heel bijzonder: honderd jaar geleden kwam een einde aan de eerste wereldoorlog. In het kader daarvan is er op 20 oktober “De Oorlog Verslaan”, een muzikaal gebeuren met Dirk Crommelinck als verteller. Deze voorstelling gaat door in de Groenzaal van Sint-Bavo en er is daarvoor ook een shuttledienst voorzien vanuit Lochristi en uiteraard terug". 

"Verder speelt de harmonie nog zaterdag 13 en zondag 14 oktober op de Tuindagen in Beervelde, in de kerk tijdens de Kerstmarkt treden zowel de harmonie als de Youth Band op en op de bloemenmarkt volgend jaar zijn wij ook weer present. In maart is er een aperitiefconcert in Edugo en op 30 juni organiseren wij een evenement waar wij 200 muzikanten proberen te verenigen om samen te musiceren op Dorpstraat Kermis. Op 7 juli is er een familiedag voor de muzikanten in het Park van Beervelde. Op onze verjaardag zelf besluiten wij met een groots slotevenement samen met het Musikverein Frohsinn uit Mimbach in Duitland waarmee onze harmonie sedert 1984 verbroederd is", aldus De Waele..

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio